El Trompeta recomana… MIRA QUÈ TINC!

23 Març 2012
0

MIRA QUÈ TINC!, Anthony Browne, Editorial Intermón Oxfam (2011) –> Avui us porto un conte molt especial, de fet avui no us porto un seguit de recomanacions, només us en porto una, i aviat entendreu perquè. Aquest conte és d’Anthony Browne, autor i il·lustrador de molt bones i grans històries. Però una de les que més em va arribar va ser la de Cosita Linda, basada en un fet real entre un goril·la i un gatet. És un gran de la literatura infantil, i aquesta vegada ens ha portat una història amb la que podreu reflexionar.

És la història d’una amistat, l’amistat entre l’Albert i el Joan, però no es tracta d’una relació gaire sana. I és que l’Albert sembla que ho tingui tot: una bicicleta nova, un vestit de pirata, una bossa enorme de llaminadures… i tot plegat no està disposat a compartir-ho amb el seu amic, i és que és un xic egoista i ho vol tot per ell. I és que ja se sap, els nens a vegades son cruels, i l’Albert ho és força.

El Joan en canvi, no té tot el que té l’Albert, i els seus pares tampoc li poden oferir perquè no tenen gaires diners, però potser tindrà una cosa molt més valuosa…

No es tracta d’un conte sobre l’enveja, però sí un conte d’intentar despertar l’enveja de l’altre. Amb el format de conte tradicional modernitzat trobem el protagonista, en Joan, i l’antagonista, l’Albert. En una llarga disputa verbal, on finalment un dels dos resultarà victoriós.

Un conte d’aquells tan especials, que ens fa anar més enllà, reflexionar sobre la història que ens està portant i adonar-nos de que no està gaire allunyada de la realitat no només dels infants, sinó també dels adults. Sens dubte, un conte excel·lent i sorprenent!

 Comentaris

Deixa la teva opinió