El Trompeta recomana… CAVALL ACCIÓ, TREBALLEM

13 Abril 2012
0

Si la setmana passada en les meves recomanacions habituals us parlava de la sèrie Cavall Acció i de Juguem, avui us porto els títols destinats a 4 anys, una mica més complexos que els de la subcategoria Juguem i amb una mica més de text. Tot i així continua combinant la lletra de pal i la lletra lligada, tot introduint una mica més de text. La temàtica escollida per treballar amb els infants de 4 anys és la de Treballem, és a dir els oficis. Per fer-ho s’han escollit un total de 4 oficis. Tres d’ells són alguns dels més típics que presentem als infants quan treballen els oficis a l’escola: el metge, el mestre i el bomber, però el quart és tota una curiositat per mi, i és l’ofici d’equilibrista. Suposo que aquest títol vol ser un homenatge a totes aquelles professions sovint oblidades i minoritàries però que també existeixen i que també podem donar a conèixer als infants.

Explicat això, us volia comentar que una vegada més aquests quatre títols barregen imatges reals i il·lustracions, i tot i que jo no sóc gaire partidària d’aquest format, penso que per a llibres de coneixements per a infants menuts pot ser un bon format, sempre i quan estiguin ben integrades les imatges i les il·lustracions, i les fotografies tinguin una qualitat i resolució adequades, ja que una imatge no gaire nítida impresa per a un conte d’un format així, pot acabar donant la sensació d’un treball poc cuidat.

Però en aquest cas, cal dir que les fotografies han estat presses i pensades per a crear aquests contes i que això és nota en el resultat final, i que permet integrar molt més il·lustració i fotografia.

Aquesta vegada les il·lustracions de tota aquesta sèrie d’oficis són de Christian Inaraja, un il·lustració de línies senzilles, personatges esquemàtics i simplificats, però molt efectistes, cossos grans i voluptuosos i caps més menuts. Jo sempre he pensat que un bon il·lustrador és aquell que de tant que sap dibuixar és capç d’arribar als límits de la simplificació en els seus dibuixos sempre que ho vulgui, i és aquesta simplificació la que crec que en certa manera ha aconseguit en els seus personatges i que li donen aquesta imatge tan particular.

FEM DE BOMBER, Montserrat Ganges, Il·l. Christian Inaraja, Editorial Combel (primavera 2012)

FEM DE METGE, Montserrat Ganges, Il·l. Christian Inaraja, Editorial Combel (primavera 2012)

FEM DE MESTRE, Montserrat Ganges, Il·l. Christian Inaraja, Editorial Combel (primavera 2012)

FEM D’EQUILIBRISTA, Montserrat Ganges, Il·l. Christian Inaraja, Editorial Combel (primavera 2012)



Comentaris

Deixa la teva opinió