El Trompeta recomana… CAVALL ACCIÓ, VIATGEM

4 Maig 2012
0

Ja us he parlat de la sèrie juguem, de la sèrie Treballem, i avui us porto la sèrie destinada als infants de 5 anys: Viatgem. De nou són un total de quatre títols que ens parlen desl principals mitjans de transport, o si més no els més estudiats: el cotxe, el tren, l’avió i el vaixell.

D’aquesta col·lecció ja em queda ben poqueta cosa per explicar-vos, i és que considero que ja he estat força extensa en les meves explicacions en setmanes anteriors. Però el que no us he comentat és que cada títol de tota la sèrie Acció, d’aquests i dels destinats a 3 i 4 anys, inclou dues o quatre pàgines al final de cada conte de tipus documental que serveix per complementar el text bàsic, aquestes pàgines adeqüen la seva dificultat al nivell d’edat al que va destinada cada col·lecció. Així per exemple, les que podem trobar al final de la col·lecció de Juguem són dues planes més de recordatori del que ha explicat el text, i en canvi en les de Viatgem trobem força més informació complementària. Per exemple, en el cas del títol de l’avió ens parla del seu inventor, DaVinci, dels diferents models d’avió que han existit al llarg dels temps, i també dels diferents mitjans de transport aeri.

Com a resultat de tot plegat, podem acabar deduint que la Sèrie Viatgem acaba sent més complerta pel que fa als continguts que la resta, degut a que els infants a que va destinat el conte també són més grans.

Ja per acabar de parlar-vos dels títols de Viatgem us puc dir que la il·lustradora escollida aquest cop per portar a terme aquesta tasca d’integració entre il·lustracions i fotografies reals ha estat Cristina Losantos. Una vella coneguda del Trompeta amb un estil que particularment m’agrada moltíssim, em resulta infantil i agradable, i que s’ha caracteritzat en aquesta col·lecció per personificar fent-los cara als mitjans de transport. I és que no ha dibuixat alguna vegada un cotxe amb ulls?

L’AVIÓ, Montserrat Ganges, Il·l. Cristina Losantos, Editorial Combel (primavera 2012)

EL TREN, Montserrat Ganges, Il·l. Cristina Losantos, Editorial Combel (primavera 2012)

EL COTXE, Montserrat Ganges, Il·l. Cristina Losantos, Editorial Combel (primavera 2012)

EL VAIXELL, Montserrat Ganges, Il·l. Cristina Losantos, Editorial Combel (primavera 2012)



Comentaris

Deixa la teva opinió