El Trompeta recomana… ELS CONTES DEL NO

22 Juny 2012
0

Els dos títols que us portaré a continuació es tracten d’una mateixa col·lecció pensada per als nens més petits de la casa, aquells que quan comencen a parlar sembla que el NO sigui l’única paraula present en el seu vocabulari, nens que a partit de l’any i mig – dos anyets comencen a dir que no a tot, no vull menjar, no em vull, banyar, no vull anar a dormir, i què han de fer els pacients pares davant d’una resposta tan contundent? Doncs tenir molta paciència, establir unes pautes i uns límits de conducte ajustats, ser ferms en les seves decisions i en definitiva no acceptar aquests “nos” tan habituals. Tot plegat és molt senzill de dir i molt complicat d’executar i en sóc plenament conscient, així que deixant de banda consells que pares i mares trobareu molt idealitzats, m’he decidit a portar-vos un parell de contes que poden ajudar als més menuts a comprendre el perquè SÍ han de fer allò que NO volen fer.

Es tracta de contes molt senzills, amb il·lustracions molt infantils, pensats per a nens molt petits, colors ben vius, línies senzilles, poques pàgines, tapes dures i format quadrat.

NO TINC SON!, MacMillan Publishers Ltd., Trad. Georgina Mercader, Il·l. Kayt Manson, Combel Editorial (2012) –> Aquest és un conte que serveix per convèncer als més menuts de que han d’anar a dormir d’hora, quan ho diu el pare i la mare, quan ja ha arribat l’hora de marxar cap al llit. I és que després de tota l’energia consumida durant el dia corrent, saltant, ballant i divertint-nos amb els amics, és hora de marxar a dormir perquè de ben segur que estem molt cansats d’haver viscut un dia tan intens.

NO EM VULL BANYAR!, MacMillan Publishers Ltd., Trad. Georgina Mercader, Il·l. Kayt Manson, Combel Editorial (2012) –> Si el conte anterior servia per convènmcer als infants de que s’han d’anar a dormir a l’hora, aquest els servirà per convèncer-los de que han d’anar a banyar-se després d’un dia en que hauran fet moltes coses amb les que hauran acabat ben bruts com per exemple: pintar, cuinar, regar el jardí, jugar amb els amics…Comentaris

Deixa la teva opinió