LANE SMITH

5 Agost 2012
0

Avui us porto un il·lustrador especial, un d’aquells que et vas creuant amb els anys, que vas veient els seus contes i que sempre t’agraden, es tracta de Lane Smith. Il·lustrador professional des de  l’any 1987 i que ha guanyat innombrables premis.

La primera vegada que ens vam creuar en la seva trajectòria com a il·lustrador, va ser amb el seu conte L’autèntica història dels tres porquets, un autèntic clàssic traduït a un munt d’idiomes de l’any 1989. Després ens vam tornar a creuar amb El apestoso hombre queso y otros cuentos maravillosamente estúpidos, un altre dels seus clàssics per excel·lència, un recull de contes de fades estúpidament divertits, i que ha estat guardonat amb un munt de premis des que es va publicar per primera vegada l’any 1992 (fins i tot al 2002 es va fer una reedició en forma d’homenatge 10 anys després de la seva publicació).

Però després d’aquestes dues trobades, no puc evitar parlar-vos de la darrera, s’ha produït aquest any, amb un dels contes més magnífics que he vist aquest any publicats d’il·lustrador estranger, es tracta de El jardín del abuelo, una història preciosa on les hagi, ben il·lustrada, tendre, divertida, sorprenent i fantàstica. D’aquelles que té tots els elements per commoure al lector, fer que somrigui i a la vegada fer-lo pensar.

Doncs després de totes aquestes trobades, m’ha semblat el més just, portar-vos-el en una secció tan especial com aquesta, perquè m’encantaria que vosaltres us el trobéssiu i retrobéssiu tantes vegades com ho faig jo, i que cada vegada, amb cada nou treball us sorprengués més.



Comentaris

Deixa la teva opinió