El Trompeta visita Pilarín i Barcelona

2 Octubre 2012
0

Suposo que era prou clar i evident que m’acabaria acostant a veure aquesta fantàstica exposició, i la veritat és que en vaig sortir encantada. Una exposició molt bonica i ben pensada, on entre les més de 80 obres que s’exposaven hi podíem trobar originals i peces de gran format. En totes les exposicions sempre m’agrada veure els originals perquè pots apreciar moltíssimes coses entorn la tècnica utilitzada a l’hora de fer els dibuixos, a part que pots observar la nitidesa i seguretat del traç. De la Pilarín cal dir que té una peculiar manera de pintar els cels, i que es poden apreciar moltíssim les línies del traç amb el llapis de color, i les taques de l’aigua i la difuminació dels colors fetes amb les aquarel·les.

Un altre dels aspectes que em va cridar força l’atenció de l’exposició eren les obres de gran format on podíem veure alguns dels principals edificis de la ciutat il·lustrats per la Pilarín i reproduïts damunt de cartró rígid i en gran format, li donaven a l’exposició un aire molt atractiu i vistós, i quedaven realment espectaculars.

Pel que fa al contingut, què voleu que us digui, l’obra de la pilarín és tan extensa que se’n podrien fer 50 exposicions i totes diferents, aquesta de la seva relació amb Barcelona i inaugurada per les Festes de la Mercè, ha esta sens dubte un autèntic encert, i és que podem veure monuments, carrers i places de la ciutat de Barcelona, així com podem veure il·lustrats alguns dels grans moments i personatges històrics que han tingut lloc aquí, com ara Tarradelles o Pujol en els temps en que encara no tenia el poc cabell que encara conserva de color gris.

Jo en vaig fer un munt de fotos, i la veritat que hi havia un munt de gent mirant i tafanejant l’exposició, així que no me n’he pogut estar de portar-vos unes quantes per que les veieu.



Comentaris

Deixa la teva opinió