NATHALIE DIETERLÉ

3 Octubre 2012
0

Avui us porto una il·lustradora que em va fascinar l’altre dia, i és que vaig descobrir una col·lecció que em va agradar moltíssim, es tracta de la col·lecció de Iyoké com s’ha traduït aquí, que narra les aventures i desventures d’un nen africà envoltat d’amics i animals.

Doncs buscant una mica sobre aquesta il·lustradora i autora vaig veure que hi estava la Nathalie Dieterlé, una il·lustradora amb una vida i una història força interessants. Nascuda Ghana, criada al Camerún fins als 6 anys, la seva infantesa va marcar i marcaria per sempre el que ara per ara i avui són les seves il·lustracions i el seu estil, així com les històries que explica.

El seu pare era metge a l’Àfrica i finalment amb sis anys van tornar a la seva França natal, on estudiaria Arts Gràfiques a París i Arts Decoratives a Estrasburg.

Un total de 60 contes, bona part d’ells publicats a França, i alguns que afortunadament van arribant a les nostres contrades, i de ben segur que ens permetran conèixer i descobrir la feina d’una autora que sobretot coneix la realitat del que il·lustra, i això sempre es nota.



Comentaris

Deixa la teva opinió