El Trompeta recomana… CONTES DE VIATGES (IV)

12 Octubre 2012
0

Viatjar és quelcom que ha fascinat a la humanitat des dels seus orígens, descobrir noves gents, nous llocs, noves cultures, noves civilitzacions. L’ésser humà sembla empès per una estranya raó a moure’s, a descobrir món. I avui us vull portar tres contes que us permetran viatjar des d’àmbits molt diferents, algun més real i proper com el cas del conte en que ens parla de com un nen prepara les seves colònies; i altres molt més inversemblants que ens portaran a mons inhòspits i insospitats.

EL GRAN MAGO DE PLANTAGÁS, Éric Puybaret, Editorial Edelvives –>  Si hi ha un il·lustrador francès que em fascini i m’agradi especialment, aquest és sens dubte Éric Puybaret, la delicadesa i complexitat de les seves il·lustracions, la seva expressivitat… fa que els seus siguin contes que desprenguin màgia. I aquest que us porto avui no és una excepció. Es tracta de la segona part de Los Islotes de Pedestal, un conte que ja us vaig portar fa força temps. Doncs bé, en aquesta segona entrega, el mestre Azarías Turpino i en Pablo,el seu aprenent,  a bord del seu peculiar carruatge científic, recorreran les terres de Plantagás, per tal d’intentar ajudar al seu gran mag que pateix una estranya malaltia.

Una aventura com sempre fascinant!

ME’N VAIG DE COLÒNIES, Jordi Sunyer, Editorial Baula, Col·l. Capsa de contes –> Es tracta d’un conte entranyable, una història senzilla, una manera de veure reflectida la pròpia experiència en un conte. La història d’un nen que va de colònies servirà a tots aquells que ja hi han anat per identificar-s’hi, i els que encara no ho han fet perquè els hi vinguin ganes d’anar-hi.

Un conte molt senzill però  molt bonic.

LA MONTAÑA, Einar Turkowski, Editorial Libros del Zorro Rojo –> Aquesta és la història d’un país llunyà, d’una muntanya que té poders màgics, i és que tothom que s’atreveix a escalar-la, intentar-la atravessar o acostar-s’hi canviarà per sempre més, veient-se transformat de manera imperceptible però sense remei, i és que tots aquells que s’han atrevit a anar-hi mai més han tornat a ser els mateixos. Els que n’han tornat o no n’han volgut parlar mai més o encara avui continuen veient coses estranyes per tot arreu.

Però tot i conèixer tot plegat, hi ha un home que s’aventurà a descobrir i explorar aquesta peculiar muntanya que l’únic que farà serà mostrar-li una altra manera de mirar.

És un conte preciós, i és que evidentment Zorro Rojo són especialistes en fer contes de gran qualitat. Aquesta vegada les potents il·lustracions en blanc i negre li donen al conte una força peculiar, una imatge visual perfecte, idònia per explicar la història que explica. Un conte fascinant, una bona història i una magnífica i acurada edició. Se’n pot demanar més?



Comentaris

Deixa la teva opinió