El Trompeta recomana… CONTES D'AMISTAT (II)

2 Novembre 2012
0

Avui us porto contes sobre l’amistat, que bé es podrien tractar d’una entrega més de contes d’Óssos, i és que de fet, els protagonistes d’avui de tots els contes que ens ocupen són ossets, però el més important no és pas que siguin ossets, sinó que l’amistat és el valor que predomina en tots ells. És per tot plegat que m’he decidit a portar-vos-els junts, així que sense més preàmbuls, espero que us agradin molt.

OSO CAZAMARIPOSAS, Susanna Isern, Il·l. Marjorie Pourchet, OQO Editoria (Abril 2012) –> L’ós protagonista d’aquesta història és sens dubte un personatge entranyable, viu en el bosc, li agrada passejar, dormir al cosatat del llac… la seva vida és molt tranquil·la, fins que un dia troba un caçapapallones. Lluny del que pugui semblar per lo gran i ferotge dels óssos, aquest no utilitzarà el caçapapllones com tots imagineu per caçar i dissecar aquestst bonics animals, com fan els col·leccionistes de papallones d’arreu del món. De fet utilitzarà el caçapapallones per rescatar-les quan cauen al llac i el seu gran musell per secar-los ràpidament les ales i que puguin tornar a volar.

Una història sobre la bondat, i l’amistat i és que s’estableix una especial relació entre l’ós i la gran papallona Blanca, que acabarà convertint-se en una aliada i una amiga i alliberarà l’ós de la seva soletat.

És una història bonica delicada i senzilla. Sense gaires complicacions ni rebuscada, simplement tendre i sincera. A mi em va entusiasmar quan la vaig descobrir, espero que a vosaltres també.

LA TROBADA, Florence Ducatteau, Il·l. Chantal Peten, Editorial Flamboyant (Maig 2012) –> Aquest és el primer títol d’una bonica col·lecció, de moment s’han publicat només dos a les nostres contrades i estan protagonitzats per dos óssos: L’Ósset i la Leontina.

El primer d’aquesta col·lecció ens explica, com el seu nom indica, com es van conéixer els dos protagonistes d’aquesta història. L’Ósset viu al bosc, tot sol, allunyat de tot, al costat d’un riu. Viu tranquil i està encantat de que sigui així, però un bon dia arriba una veïna nova, la Leontina, que el vol conéixer, però l’Ósset no està gaire predisposat a tenir amics, i molt menys una amiga.

Evidentment és força previsible, degut a que hi ha més títols de la col·lecció, que els dos protagonistes, acabaran fent-se amics. El que no us diré és com ni perquè, això us ho deixo per a que ho descobriu vosaltres mateixos.

LA BARALLA, Florence Ducatteau, Il·l. Chantal Peten, Editorial Flamboyant (Maig 2012) –> Com ja heu pogut deduir del títol anterior l’össet és un personatge amb un caràcter força particular, molt mascle ell i es nega a fer tot el que pugui estar relacionat amb el món femení. I heus aquí que aquest és el motiu que portara a l’Ósset i la Leontina a la seva primera baralla. Un dia la Leontina li proposa a l’Ósset jugar a cuinetes i aquest s’enfada moltíssim dient que ell no pensa jugar pas a jocs de nenes. Una baralla que no podrà acabar amb una amistat que cada dia es va fent més forta, però que sens dubte la farà trontollar.

Dos contes, aquest i l’anterior, fantàsticament il·lustrats per una il·lustradora belga que utilitza les tècniques més senzilles, llapis de colors i difuminats, per dur a terme les il·lustracions d’uns contes al que el seu estil els hi encaixa a la perfecció.



Comentaris

Deixa la teva opinió