El Trompeta recomana… COL·LECCIÓ VET AQUÍ (II)

7 Desembre 2012
0

Avui us porto de nou dues novetats d’una col·lecció que ja em va enamorar la primera vegada que la vaig descobrir, i que novament amb aquests dos nous títols ho torna a fer, i ho fa amb més força que mai. Es tracta d’una col·lecció que pretén acostar als més petits llegendes de les nostres contrades, però no obtant pels contes més populars, sinó escollint aquelles llegendes menys conegudes o populars. Una col·lecció que entre tots els que estimem les llegendes i l’imaginari del nostre petit país hauríem de procurar promocionar, comprar, regalar… ja que el món editorial actualment no està passant pel seu millor moment, i apostes arriscades, i engrescadores com aquestes es poden quedar pel camí per manca de gent que decideixi tenir aquests contes a les seves prestatgeries. Jo no sóc objectiva amb aquesta col·lecció, ja que tots coneixeu la meva especial debilitat amb les nostres llegendes, i tot plegat és per mi la meva col·lecció ideal, la meva col·lecció feta a mida, la col·lecció que si algún dia hi hagués l’Editorial Elefant Trompeta, seria la primera en encetar el projecte, perquè em sembla interessant i enriquidor que els infants coneguin les llegendes i històries del seu propi país.

Aquesta vegada dos títols fantàsticament il·lustrats per la Mercpe Galí, continuen amb aquesta col·lecció. Us els presento:

L’ESTIUET I L’ARC DE SANT MARTÍ, Joan Soler i Amigó, Il·l. Mercè Galí, Editorial Efadós (Novembre 2012) –> La contraportada del conte ens explica el següent: “Sant Martí era el patró de cavalleria abans que sant Jordi li guanyés el títol. No solament era patró dels cavallers sinó també de tots els qui, per ofici, tenien cura dels cavalls i mulats, del bestiar de ferradura. Fargaires, ferrers i forjadors també el tenien com a protector.
El llegendari entorn de Sant Martí és ric i extens. El cavall de Sant Martí, les baralles i les apostes amb el Dimoni, el poder de la seva espasa, l’ “estiuet” … Descobreix la història d’aquest soldat llegendari, un soldat per a la pau.”

Amb aquesta fantàstica introducció poqueta cosa més us puc explicar del relat, i és que la història ens explica qui era Sant Martí i com va ser que un gèlid dia d’hivern es va convertir gràcies als seus actes en el ja famós estiuet de Sant Martí. Però tot plegat no acaba aquí, i és que aquest és un conte amb dues històries del propi Sant Martí. Deixarem el famós estiuet per acostar-nos a la història de com va competir amb el dimoni per fer l’arc més bonic del món, i d’aquí que va néixer l’Arc de Sant Martí.

Dues llegendes fantàstiques en un sol conte, un conte meravellós i molt ben il·lustrat per la Mercè Galí.

GUIRIGALL AL MERCAT, Pep Molist, Il·l. Mercè Galí, Editorial Efadós (Novembre 2012) –> Us recordeu  de la història del Mercat de Calaf, la famosa llegenda que ens explica que un gèlid i fred dia d’hivern que va glaçar fins i tot les paraules? Doncs bé, aquesta història ens l’explica aquest conte de la següent manera: “El primer dissabte que en Pere de Miraball se’n va anar tot sol al mercat de Calaf, aquest es convertí en el més famós del país. Hi va succeir un fet extraordinari, que va donar lloc a la popular expressió ” sembla el mercat de Calaf”. I és que aquell dia feia un fred tan intens que gairebé glaçava el cor de les pedres…”

Una vegada més la Mercè Galí ha fet una feina d’il·lustració excel·lent, i pel que fa al text és esplèndid, i no només ens explica la història, sinó que a més ens aporta coneixements sobre què és un mercat, on es troba Calaf, i quants segles fa que es celebra aquest mercat.

Us recomano que aquests Nadals tingueu en compte aquestes recomanacions!!!!



Comentaris

Deixa la teva opinió