El Trompeta recomana… COL·LECCIÓ LLIBRE SOLIDARI (II)

14 Desembre 2012
0

Una vegada més, us porto dos nous títols d’aquesta fantàstica col·lecció. Es tracta de la col·lecció Llibre Soldiari, una col·lecció que com ja us vaig explicar molt bé en l’anterior entrada que vaig fer de la pròpia col·lecció, pretén acostar als infants un personatge il·lustre viu de les nostres contrades, quina ha estat la seva infantesa, el seu camí cap a l’èxit i com és la seva professió. I aquesta vegada els dos nous títols són molt i molt contundents, si els primers títols de la col·lecció ens van ajudar a conèixer una mica més a Pasqual Maragall i a Tomàs Molina, aquesta vegada descobrirem al més famós de tot Porrera, i al nostre cuiner més internacional. Per als dos títols s’han escollit dos il·lustradores amb dos estils molt diferents, però el resultat d’ambdós contes ha estat fantàstic. Va no us entretinc més i us porto els dos nous títols.

LLUÍS LLACH: DE GRAN VULL SER… CANTAUTOR!, Pep Molist, Il·l. Mercè Galí, Editorial Efadós (Novembre 2012) –> “Durant quaranta anys, Lluís Llach va ser cantautor, una persona que elabora la lletra i la música de les seves cançons. Vet aquí els elements i les persones que van fer que Lluís esdevingués cantant: un poble amb un munt de músics, un piano negre, una mare i uns mestres apassionats per la música, les converses amb l’avi Siset….”. Aquest és el text de la contraportada d’un llibre que us agradarà i us sorprendrà que us permetrà conèixer molt més de la vida d’un dels cantautors més famosos del nostre país, i també i sens dubte d’un dels més implicats amb la seva terra. Un conte que us permetrà a més conèixer algunes de les seves principals cançons, dels principals moments històrics viscuts com a cantautor i de les característiques que té una feina com la de cantautor. Uns contes sens dubte molt didàctics i entretinguts.

FERRAN ADRIÀ: DE GRAN VULL SER… CUINER!, Meritxell Martí, Il·l. Txell Darné, Editorial Efadós (Novembre 2012) –> “En Ferran s’ho passa bé als eu barri, amb la seva família i amics, jugant al carrer i xutant la pilota. Té un somni: de gran vol ser un futbolista famós. Però l’atzar li té reservada una sorpresa… poc s’ho espera, que serà entre fogons on li arribarà la fama. Una fama molt dolça, una mica àcida, amb un punt de sal. L’ànima del Bulli, el restaurant de la Costa Brava, t’explicarà en primera persona els secrets de la seva cuina.” Un cop més enceto el meu comentari del conte amb el seu text de contraportada, i és que em sembla una molt bona manera de fer-vos un petit tastet d’allò que trobareu en el seu interior. Molt poc sabem de la vida de Ferran Adrià abans de ser el famós cuiner que és avui dia, com va ser la seva infantesa, el seu gran somni de ser futbolista, i com es va acabar trobant entre fogons, primer com a rentaplats d’un restaurant per guanyar-se la vida, i després va arribar d’ajudant a un restaurant que es deia “El Bulli”… pel que fa a la resta us ho podeu imaginar. El conte a més inclou una recepta del cuiner per fer melmelada fresca de maduixes. Boníssima!

Els textos estan escrits amb molta gràcia per la Meritxell Martí, on va utilitzant constants comparacions i frases fetes relacionades amb el menjar. I de la Meritxell, a la Txell Darné, l’autora de les il·lustracions, que ja va il·lustrar amb aquesta mateixa editorial el conte de El mariner de Sant Pau. El resultat és una feina excel·lent, i un conte molt bonic de tenir.



Comentaris

Deixa la teva opinió