El Trompeta recomana… ONDINA

26 Desembre 2012
0

Avui el que us vull portar és sens cap mena de dubte un dels àlbums il·lustrats de l’any, un àlbum d’aquells tan ben acabats, tan bonics, tan especials… Un d’aquells àlbums que és tan bonic que és com una petita gran joia, que és tan especial que mereix un Trompeta recomana només per a ell, perquè és molt difícil escollir un altre conte de la mateixa temàtica i posar-lo al mateix nivell que aquest, ja que aquest és sens dubte diferent, especial. És Ondina, el coneixeu ja?

ONDINA, Benjamin Lacombe, Editorial Baula (2012) –> Aquesta és una història que conté molts dels elements més característics de qualsevol conte de fades clàssic, i és que els elements que componen el relat fàcilment ens poden recordar a més d’un relat. Un jove cavaller de nom Herr Hans de Ringstetten que per amor haurà de superar certes probes de valor, una d’elles consistirà en atravessar un bosc. Però no es tracta d’un bosc qualsevol, i és que en el seu camí, es veurà enmig de llocs inesperats, d’indrets màgics… És així com coneixerà una bella i preciosa Ninfa d’aigua de nom Ondina. Només descobrir-la, se n’enamorarà perdudament, oblidant-se així de la jove a la que li devia la seva promesa de valor. L’amor és tan intens, que al cavaller no li importarà ni molt menys casar-se amb una Ninfa d’aigua, tot i el seu passat i el que tot plegat pot comportar, i és que les ninfes al nèixer són éssers sense consciència, sense ànima, i només aconseguint l’amor d’un humà, l’Ondina podrà aconseguir el somni que ha perseguit tota la vida, tenir una ànima immortal. Aquesta confesió d’Ondina a Hans, no podrà acabar amb el seu amor, i  decideixen deixar el bosc i marxar cap el món d’on ell prové, ja que l’Ondina vol deixar de ser recordada com l’ésser que era abans, sinó com la persona en la que s’ha convertit . Tot sembla perfecte, però apareix una tercera persona en la història, de fet la noia ja existia, i era la preciosa Úrsula, per la qual en Hans havia iniciat el seu viatge pel bosc encantat.  Tot sembla anar bé, l’Úrsula accepta l’amor d’en Hans i l’Ondina, però les coses es començaran a tòrcer i tot plegat es complicarà.

Una història fantàstica, de conte de fades, una gran història d’amor i desamor, d’enveja i de gelos, explicat amb la delicada mirada de les il·lustracions del sempre fantàstic Benjamin Lacombe, que juga amb les transparències per mostrar-nos l’ambient en certa manera claustrofòbic i misteriós en el que viuen immerses les ninfes. Jo em vaig quedar fascinada amb l’ambient misteriós, les imatges, la història, la qualitat de l’edició. És d’aquells contes que val la pena tenir, i llegir amb calma, mirar amb delicadesa les il·lustracions, sense perdre’s ni un sol dels detalls. No en puc dir res més, és simplement MÀGIC!Comentaris

Deixa la teva opinió