Explica'm… CANCIONERO INFANTIL

3 Febrer 2013
0

CANCIONERO INFANTIL, VVAA, Il·l. Noemí Villamuza, Editorial La Galera (Novembre 2012) –> Aquest és sens dubte un molt bon recull, però no pas de contes, sinó de cançons. Es tracta d’un cançoner infantil en castellà amb més de 150 cançons diferents, totes elles il·lustrades per la gran Noemí Villamuza. És un llibre ideal per compartir entre pares i fills que tinguin aquestes cançons com a referència per cantar als seus nens, cançons que han viscut i amb les que han crescut, cançons que ja formen part de l’imaginari col·lectiu, de la seva infantesa, i que volen que formin part de la infantesa dels seus fills. Un recull de cançons de quan anàvem en cotxe, d’excursió, les que et cantaven a l’escola… Un recull de cançons també molt adient per tenir a l’escola, com a recurs per cantar amb els més menuts.

A més el llibre, inclou un Cd amb 20 d’aquestes cançons.

El llibre però té la seva part bona, com tot el que us he explicat abans, i unes magnífiques il·lustracions de la Noemí, que una vegada més ha fet una feina sorprenent i esplèndida, amb delicades imatges en blanc i negre, en llapis, sovint semblen simples esbossos… Una delícia.

Pel que fa al negatiu, l’únic inconvenient que hi trobo és l’idioma, i deixeu que m’expliqui, és un cançoner que jo mai podria tenir, perquè en ell no hi ha les cançons de la meva infantesa, perquè les cançons de la meva infantesa són en català: El Gall i la Gallina, Dalt del cotxe, Els Tres tambors… i moltíssimes que en un recopilatori com aquest no hi surten, evidentment. Però no per això em sembla un cançoner menys recomanable, entengueu-me, és un tema simplement de que a la meva infantesa no hi eren la majoria d’aquestes cançons, però probablement per un castellanoparlant, és sens dubte el cançoner perfecte, ja que el porta a recordar: Aserrín, aserran; En la calle Veinticuatro, Ratón, que te pilla el gato… entre moltes altres.

CancioneroInfantil cancionero-4 cancionero-8 cancionero-5 cancionero-6 cancionero-7 cancionero-1 cancionero2



Comentaris

Deixa la teva opinió