El Trompeta recomana… CONTES DE SANT JORDI (IX)

12 Abril 2013
0

I ja en són nou els articles que us porto de contes de Sant Jordi, i ja en comencen a ser moltíssim els contes que us he portat. Així que espero no repetir-ne cap ni tampoc deixar-me cap que us agradi especialment. Em considero una enamorada de les llegendes medievals catalanes, i si aquestes tenen dracs, castells i cavallers encara més. M’entusiasma tota la mitologia i les històries que giren entorn dels dracs, la creació d’aquests fantàstic personatges i tot el que gira al seu voltant. És per això que no em puc estar un any més de portar-vos més contes sobre LA LLEGENDA per excel·lència dels Països Catalans.

LA LLEGENDA DE SANT JORDI… EXPLICADA PEL SENYOR DRAC, Carles Sala i Vila, Il·l. Carole Hénaff, editorial Cruïlla (Març 2012) –> Aquesta és una novetat de l’any passat que ens aporta una visió totalment diferent de la història, es tracta d’una reversió d’una llegenda tan mítica i coneguda com la de Sant Jordi que es planteja com hauria anat la història si les coses no haguessin succeït tal i com ens han explicat tota la vida. I si el drac era vegetarià? I si la princesa és una bleda? I si el combat amb San tJordi no va ser mai tan ferotge com ens han volgut fer creure?

Tot plegat ho descobrireu en aquesta història divertida, sorprenent i diferent, que ens aporta una nova imatge de la història. Les il·lustracions de Carole Hénaff ens aporten una imatge molt diferent, i el drac deixa de ser verd per convertir-se en un fantàstic Drac de color blau.

La llegenda de sant Jordi explicada pel senyor drac sant jordi_Carles Henaff sant jordi_Carles Henaff1 sant jordi_Carles Henaff2 sant jordi_Carles Henaff3 sant jordi_Carles Henaff4 sant jordi_Carles Henaff5

PINTA I ESCRIU SANT JORDI I EL DRAC, Anna Canyelles, Il·l. Roser Calafell, Editorial La Galera (2013) –> Aquest és sens dubte un conte que m’encataria regalar als meus fills si estiguessin en edat de començar a escriure i llegir, perquè podria crear el seu propi conte de Sant Jordi, repassar el seu text, escrivint la història i pintar-ne totes les il·lustracions. D’aquesta manera crearia la seva pròpia Llegenda, una història plena de màgia que esdevindria molt més important i significativa per ell en el moment que se sentís part creadora de la pròpia.

Amb aquest conte pots ajudar a Sant Jordi a recuperar els colors de la seva pròpia història, i les paraules. Una bona iniciativa de l’editorial que dóna una volta més al seu clàssic Sant Jordi i el drac, aquesta vegada però perquè els nenes el puguin pintar.

CargarImagen.ashx



Comentaris

Deixa la teva opinió