El Trompeta a… FESTIVAL DE LLEGENDES DE CATALUNYA

9 Juliol 2013
0

Aquest any i gràcies a uns molt bons amics del Trompeta, em vaig assabentar de l’existència d’aquest festival, el Festival de Llegendes de Catalunya, que enguany celebrava la seva quarta edició, i ho feia com sempre a Sant Martí de Tous. Sant Martí, un poble d’aquells que estima les seves llegendes i que les manté vives entre les gents i els nens del poble. Sigui com sigui, el festival es feia el cap de setmana del 5, 6 i 7 de Juliol, i nosaltres vam decidir anar dissabte que era quan hi havia el plat fort.

Al migdia vam poder veure una actuació d’un contacontes per al públic familiar de la mà d’en Carles Cuberes, on ens va acostar tres històries. Després d’un bon dinar i de molta calor, ens vam encaminar cap al Safareig on van fer la seva triomfant aparició les Dones d’Aigua, se’ns va parlar una mica d’aquests personatges, d’alguna de les seves llegendes i les nenes del poble que feien de Dones d’Aigua varen fer una petita coreografia.

Bonic tot plegat, però el plat fort dels actes va venir a la tarda, on sens dubte m’ho vaig passar millor, l’acte anomenat Racons de Llegenda, escampava diversos narradors per tot el poble en sis racons diferents, en cadascú d’aquests racons, s’explicaven dues llegendes, menys en el racó de Sant Martí que se n’explicaven quatre. Tres hores per intentar recórrer tots els racons i veure-les totes, i així ho vam poder fer. Varem descobrir històries, algunes eren desconegudes per mi, altres em sonaven una miqueta més; i sincerament m’ho vaig passar com una nena. Uns molt bons narradors van amenitzar totes i cadascuna de les històries, algunes més llargues, altres més curtes, unes més populars i altres menys.

I per acabar, a la nit ens varem quedar a l’Apagada de Misteri, que consisteix en apagar l’enllumenat públic del casc antic del poble, il·luminar-lo amb més de 6000 espelmes que marquen un recorregut per diferents llegendes i històries misterioses. Tot plegat acaba amb el final de la història, narrat enguany de la mà de Fermí Fernández, i convidant a tots els assistents a cremar les seves pors a la caldera de Tous.

Un dia divertit, fascinant, i un Festival que tot i ser petit, és de gran riquesa per tots aquells interessats en el món del Folklore i de les nostres llegendes.

P7060596 P7060601 P7060611 P7060642 P7060648 P7060649 P7060660 P7060663 P7060665 P7060669 P7060679



Comentaris

Deixa la teva opinió