El Trompeta recomana… CONTES CLÀSSICS REINTERPRETATS PER ZDENKO BASIC

14 Novembre 2014
0

Avui us vull descobrir un il·lustrador molt particular, es tracta de Zdenko Basic, un il·lustrador que té un estil que no sabria ben bé com definir-vos. Sé que probablement molts de vosaltres no el trobareu gaire infantil, i és que té un punt de deformitats que li dóna un aire entre hiper-realista exagerat o fins i tot caricaturesc amb un punt “Timburtonià” que el fa molt característic. Doncs bé, en Zdenko Basic ha il·lustrat una sèrie d’àlbums il·lustrats de versions de grans clàssics en uns àlbums amb un format gran, acurat, elegant i amb finestres. Contes interactius que permeten al lector anar descobrint a cada plana moltíssims elements.

ALICIA EN EL PAÍS DE LAS MARAVILLAS, Lwis Carroll, Il·l. Zdenko Basic, Editorial Pirueta (Març 2010) –> I com no podia ser d’una altra manera per l’estil d’aquest il·lustrador, era impossible no pensar en l’Alícia per ser el primer gran clàssic que il·lustrés. Una gran adaptació d’un dels clàssic per excel·lència, conills que parlen, pastissos i beuratges peculiars, i una Alícia que es fa gran i petita constantment.

ALICE_PREX_Jacket.indd 6826221556_64b1fc1326_z tumblr_kzicrqugNb1qznnmeo1_500 zdenko_basic_Alice_esculturas

LAS AVENTURAS DE PINOCHO, Carlo Collodi, Il·l. Zdenko Basic, Editorial Pirueta (Octubre de 2011) –> Aquesta versió del conte de la titella de fusta més famosa de tots els temps és la que posteriorment inspiraria la pel·lícula de Pinotxo produïda per Guillermo del Toro que es va estrenar fa un parell d’anys. De la història en sí no cal que us expliqui gaire més, ja que tors a coneixem.

9788415235194-Las_aventuras_de_pinocho-VV_AA-Alta

BLANCANIEVES, Stella Gurney, Il·L. Zdenko Basic i Manuel Sumberac, Editorial Pirueta (Octubre de 2012) –> I el tercer dels clàssics escollits és la Blancaneus, un conte que a més de la història en qüestió té a cada plana detalls amagats, solapes, rodetes i un munt de sorpreses per anar descobrint. És impossible no gaudir amb un conte d’aquesta mena.

Blancanieves_Pirueta_baja Snow-White-Cover Snow-White-Spread-02-03 Snow-White-Spread-04-05 Snow-White-Spread-06-07 Snow-White-Spread-08-09 Snow-White-Spread-10-11 Snow-White-Spread-12-13 Snow-White-Spread-14-15 Snow-White-Spread-16-17 Snow-White-Spread-18-19 Snow-White-Spread-20-21 Snow-White-Spread-22-23 Snow-White-Spread-24-25 Snow-White-Spread-26-27Comentaris

Deixa la teva opinió