El Trompeta va a veure… INSIDE OUT

20 Agost 2015
0

Stacey-Aoyama-Inside-OutAquest estiu no us podeu perdre Inside Out, us recomano a tots que hi aneu! És fantàstica, preciosa, imaginativa, divertida i sobretot EMOCIONAL! Ho té tot! Haig d’admetre que potser no és una pel·lícula que els nens gaire menuts puguin entendre, si més no, puguin entendre en la seva totalitat. És una pel·lícula madura i fantàstica que ens parla sobre les emocions. I és que sovint ens esforcem en parlar d’educació emocional, sentiments, de treballar-ho amb els més menuts, i sovint sens escapa la manera com fer-ho amb els més menuts. Doncs aquesta pel·lícula ens explica com passen les coses en el cap d’una nena i com les emocions, es contraposen, s’escapen, es perden o es difonen.

Us explico de què va sense caure en explicar-vos massa la trama, o desvetllar-vos masses sorpreses. Ens trobem en el cap d’una nena d’onze anys que es diu Riley i viu a Minnesota, la seva vida és molt tranquil·la, les seves emocions: la joia, la tristesa, la por, la ira i el fastig estan al seu cap i estan força controlades.

maxresdefault

La majoria dels seus records són alegres, i la seva personalitat i caràcter es sustenta en cinc mons que s’han anat formant amb els anys: la família, l’amistat, les ximpleries, la sinceritat i el hoquei. Són cinc mons que en la pel·lícula estan representats com cinc illes, de manera molt gràfica, però que són el que esdevenen els pilars de la personalitat de cada persona.

inside_out_pixar

Els pares de la Riley però un dia decideixen deixar la seva ciutat natal per anar a viure a San Francisco, i el món de la Riley s’esfondra. És tot aquest procès de canvi el que ens explica a la pel·lícula, i com tot plegat es pot acabar reconduint d’una manera o un altre, i una certa manera de viure o d’entendre la vida canvia per donar pas a la pre-adolescència.

És fascinant i no us vull explicar gaire més de com va tot plegat, destacar que els personatges són fantàstics i que és impossible no agafar-lis carinyo. A banda dels cinc personatges de dins del cap de la Riley, i la pròpia nena, així com els seus pares, per mi un dels personatges més importants per entendre la pel·lícula en sí és el Bing Bong.

Pixar-Post-Inside-Out-characters-closeup INSIDE-OUT-8-1940x1092

1923_BingBong_InsideOut_501_copieEn Bing Bong és l’amic imaginari de la Riley quan era petita, un animal amb cos de cotó de sucre, trompa d’elefant, cua de gat i que feia les delícies de la Riley quan era petita, fins que un dia hi deixa de jugar, i queda relegat en un racó del seu cap i sense feina. A mi, el personatge en qüestió em va robar el cor, i crec que té un paper molt important en la comprensió de la pel·lícula.

És fantàstica, no és per a nens menuts, però sí que la poden començar a entendre nens de 7-8 anys, i evidentment per adults. I és que Pixar ha fet una vegada més una pel·lícula fantàstica que no ens deixa d’emocionar a tots.Comentaris

Deixa la teva opinió