El Trompera recomana… CONTES D'ÓSSOS (II)

7 Juny 2007
0

Hola a tots i totes!

Com ja sabeu, aquesta és la segona part d'un llistat de contes d'ossos. Els ossos i ossets, més realistes o menys, de peluix o de veritat, formen part de l'imaginari col·lectiu de tots i totes; i és per això que tenen tan d'èxit i popularitat en contes infantils.

Així que sense més preambuls continuaré la meva llista de recomanacions de contes d'ossos:

EL PARADÍS DELS OSSO DE PELUIX, Marie-Ange Guillaume, Editorial Joventut (2005) –> Aquest conte narra la història d'una nena que busca un amic al que no li pugui passar res dolent, que no se'n vagi, que no es pugui fer mal; la d'un ós de peluix que somia estar en un lloc on algú l'esperi i quedar-se dormit en els braços d'una nena.

 

 Les il·lustracions poden semblar massa dolces o fins i tot cursis, però jo diria que són molt dolces i ens evoquen a un món molt poètic ple de màgia, il·lusió i somnis per complir.

 

L'ÓS DE L'AVI, Catharine Allison, Editorial Joventut (2005) –> La Ruth és una nena que ha anat a passar la nit a casa del seu avi. Es posa a remenar entre les seves coses i troba un ósset de peluix embolicat en paper d'embalar. Però no es tracta d'una joguina qualsevol… Lós comença a parlar-li i presentar-li la resta de joguines amb les que conviu. Una història, si més no, màgica.

En relació a les il·lustracions són molt realistes i sòbries, però no per això de menor qualitat. Realment fascinants.

 

LA SORPRESA D'EN BLANQUET, Piers Harper, Editorial Joventut (2004) –> Aquest conte el protagonitza un altre ós polar. Aquesta vegada es tracta la història d'una mare que surt de casa cansada, i en Blanquet, el seu fill decideix preparar-li una sorpresa per quan torni.

Aquest conte va acompanyat de textures diferents i purpurina que ens permeten veure i tocar, captant les diferents textures que ens vol transmetre el propi conte.

TRES ÓSSOS, Cliff Wright, Editorial Joventut (2006) –> Aquest conte el protagonitzen tres óssos: un ós blanc, un ós bru i un ós negre. L'ós negre i l'ós bru són molt amics, però un dia l'ós bru es fa mal i l'ós negre l'ajuda. Tot i que l'ós negre comença a sortir amb l'ós blanc i el pobre ós bru, no se n'alegra gaire. Un conte sobre l'amistat i les enveges.

Les il·lustracions, personalment m'agraden molt i la temàtica que tracta també, ja que de vegades és difícil compartir els amics.

< /p>

 

Fins aviat!

 

 

 

 



Comentaris

Deixa la teva opinió