El Trompeta recomana…CONTES DE RATOLINS (II)

19 Agost 2007
0

Hola a tots i totes! Avui us porto la segona entrega dels contes de rates, ratetes i ratolins. Sense més preàmbuls, comencem:

¡QUÉ LATA DE RATA!, Lauren Child, Editorial Serres (2002) –> Aquest és un conte escrit en primera persona i protagonitzat per una rata que viu en una bossa de patates enmig d'una gran ciutat. Tot mirant a dalt, veu els edificis i es pregunta com seria la seva vida si visqués en una casa confortable i fós la mascota d'alguna persona. Aquesta és la història d'una rata en la seva recerca de la felicitat i d'un lloc on viure.

AIXÒ NO ÉS CAP PROBLEMA, David Morichon, Editorial Cruïlla –> Aquest és un conte mo0lt ben il·lustrat protaagonitzat evidentment per una rata, que tracta des d'una perspectiva diferent el tema de la contaminació.

DOS RATOLINS A LA LLUNA, Lucia Scuderi, Editorial Joventut (2003) –> Aquesta vegada són dos ratolins que emprenen un llarg viatge. Volen marxar lluny, ben lluny, tan lluny com poden imaginar. Volen viatjar fins la lluna. Però una vega´da hi són, veuen la Terra en la distància i hi volen tornar. Com s'ho faràn?

Unes simpàtiques i senzilles il·lustracions emmarquen aquesta història.

ANGELINA BALLERINA, Katherine Holabird, Editorial, Editorial Elfos (2004) –> L'Angelina és una rateta que és un belluguet, no para de saltar i ballar tot el dia, perquè el que més desitja del món és ser ballarina. Els seus pares l'observen amoïnats fins que finalment decideixen que el millor que poden fer és apuntar a l'Angelina a classes de ballet. Una història molt dolça que fa reflexionar a grans i petits sobre la incomprensió que els més menuts sovintt senten envers uns pares que no els entenen.

Moltes il·lustracions i molt detallades que acompanyen el text en tot moment.

TRES HURRAS POR ERROL, Babette Cole, Editorial Destino –> Errol era una rata urbana que anava a l'escola. Allà no se li donava bé res, ni les matemàtiques, ni llegir, ni escriure. Tothom li deia que no servia per a res. Però cada dia se n'anava a casa a practicar en alguna cosa en la que realment era bo, què deu ser?

És una història sobre la recerca i autoafirmació personal, perquè tots servim o sóm bons en alguna cosa.

LA RATETA QUE ESCOMBRAVA L'ESCALETA, Adaptació de Rosa Mª Curto, Editorial Combel (2003) –> La col·lecció de clàssics que ens ofereix l'editorial Combel m'agrada i crec que està molt ben pensada per a primers lectors. Però de tots els clàssics que ens ofereix em quedo amb aquest, ja que ens ofereix la història de la rateta de sempre amb un final no gaire feliç però amb unes il·lustracions magnífiques.

Espero que les propostes d'avui us hagin semblat prou interessants.



Comentaris

Deixa la teva opinió