El Trompeta recomana… CONTES SOBRE L'ADOPCIÓ (II)

10 Octubre 2007
0

Hola a tots i totes!

Avui us porto una segona entrega de contes de nens, nenes i altres animalons adoptats. Espero que us agradin.

ANEM A BUSCAR L'ARUNA, Lourdes Alsius, Editorial Zendrera Zariquey (2001) –> Conte narrat en primera persona d'una nena que es diu Aruna, és de Calcuta i té tres anys i mig. Enns explica la història de com fou adoptada quan tenia 18 mesos.

VALENTIN Y SUS PAPÁS, Marlis Scharff-Kniemeyer, Editorial Joventut (2000) –> Tot i que el títol d'aquest conte no és precisament original i nom triat per al protagonista de la història tampoc ho és.

 

El relat és molt bonic, ens explica com un conill va perdre els seus pares en el bosc mentre fugien d'un guillot. En Valentí es troba amb un gat i creu que és el seu pare, entre ells neixen uns lligams molt especials, però…

T'ESTIMO AMB BOGERIA, Rose Lewis, editorial Serres (2002) –> Aquest conte va molt amb la línia del tipus d'il·lustració de "Em dic Yoon". Aquesta vegada, però, la història és diferent. És un relat autobiogràfic de la pròpia autora del conte i del que va viure quan va anar a la Xina a adoptar una nena. També és el relat del bebé i de la seva vida a l'orfenat.

 

Imatges pintades amb aquarel·la que emmarquen una bonica història sobre el fet de portar un fill al món i donar-li una vida millor de la que hauria tingut de no haver estat així.

BUSCO UNA MARE, Gemma Lienas, La Galera (2005) –>  Aquesta la història d'una adopció que té lloc a dos escenaris diferents: Barcelona i La Paz. És una història sobre l'adopció viscuda des de dos punts de vista. No només el de la família adoptant, sinó també a través del de la mare biològica, aspecte normalment oblidat en aquest tipus de contes.

 

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió