El Trompeta recomana… ESTIMAT MESTRE

12 Octubre 2007
0

Hola a tots i totes! Avui m'adreço a vosaltres, no per portar-vos contes; sinó per parlar-vos d'un llibre. Un llibre relacionat amb el món de l'educació: Estimat mestre.

ESTIMAT MESTRE, Cristina Masanés, Ara llibres (2007) 

Quan vaig veure el títol d'aquets llibre, vaig pensar que més que un llibre per comprar-te'l, és un llibre perquè te'l regalin i si ho fan els teus "estimats" alumnes encara millor. En el meu cas era força difícil, ja que els nens de l'edat amb que treballo, no tenen prou poder adquisitiu; però me'l va regalar una persona molt especial.

El llibre en sí, ens parla dels mestres i del tipus d'educació que van rebre diversos personatges populars del nostre país com: Pasqual Maragall, Jordi Pujol, Ferran Adrià… Alguns aporten més que d'altres, els uns ho fan des d'una versió molt més personal i emotiva, d'altres d'una manera més rigorosa. Però tots tenen algun record de la seva escola, ja sigui bo o dolent.

Aquest escrit és una mena de viatge per la història de l'educació del nostre país des de la renovadora escola de la república, fins a l'actual ESO, passant pels diversos moments educatius que ha viscut la història recent del nostre país. Des de Josep M. Ainaud de Lasarte fins a la Beth Rodergas, passant per: Roser Capdevila, Màrius Serra, Rosa Regàs, Miguel Poveda… entre altres.

Un llibre de fàcil lectura, intel·ligent i actual… que ens fa pensar en l'escola d'ahir i d'avui. Un homenatge més que merescut als mestres i les mestres que han intentat donar la millor educació possible als nostres infants, tot i que sempre no els hi ha resultat prou fàcil.

I vosaltres? Quins eren els vostres mestres? A quins recordeu amb més estima? Com era la vostra escola? Jo ho tinc prou clar, però m'agradaria conèixer les vostres històries.Comentaris

Deixa la teva opinió