El Trompeta recomana… CONTES DE PIRATES

22 Novembre 2007
0

Hola a tots i totes! Avui m'he decidit a portar-vos contes sobre uns personatges molt especials de l'imaginari col·lectiu de molts nens i nenes, i també d'alguns que en són una mica més grans: els pirates.

Ha estat força difícil trobar contes que m'agradessin sobre aquests personatges, i espeor que us agradin.

EL PIRATA BOB, Katheryn Lasky, Editorial Joventut (2006) –> Aquest és un conte molt especial, un conte d'un temible i malvat pirata, el pirata Bob. En Bob viu en un vaixell on tothom desconfia de tothom, i on tenir amics resulta força complicat. El somni de tot pirata és trobar un gran tresor i enterrar-lo en un lloc secret. Però en Bob té por de que si algun dia té un tresor, els seus amics només l'estimin per això.

Aquesta és la història d'un pirata amb un aspecte molt divertit: un gran nas amb una esgarrafidora cicatriu; un mocador al cap i una espasa entre les dents. Molt divertit amb unes excel·lents il·lustracions de David Clark.

EL CAPITÁN BARBASPÍN Y SU CUADRILLA, Cornelia Funke, Ediciones B (2007) –> Auqetsa és una de les novetats editorials més interessants sobre pirates que ha aparegut en l'àlbum il·lustrat darrerament. El seu protagonista és el ferotge capità Barbaspín, el més temut dels pirates que va a bord de l'Horrible Haddock amb la tripulació més ferotge de tots els mars. Tothom els hi té por i respecte, però un bon dia segresten una nena: la Molly, i portarà a tots els pirates de cap. Qui serà més valent i més espavilat?

EL CAPITÀ CALABROT, Alberto Sebastián, Editorial Kalandraka (2006) –> El capità Calabrot és el més temut i respectat pirata. Ja retirat, viu en una illa on guarda i vigila el seu tresor, mentre va revivint les seves més importants proeses. Però un bon dia arriba un vaixell a l'illa on hi ha el tresor que custodia. El vaixell que arriba és d'un altre pirata que com ell ve a enterrar el seu tresor i a retirar-se. Què succeirà al final d'aquesta història?

Aquest post el dedico al meu "pirata" preferit ja que com ell acostuma a dir avui és el dia del seu nom.

Fins aviat!Comentaris

Deixa la teva opinió