El Trompeta recomana… CONTES DE CARNESTOLTES

3 Febrer 2008
0

Hola a tots i totes! Més val tard que mai, no? La veritat és que no tenia pensat recomanar contes de Carnestoltes, perquè no en trobava cap que em resultés gaire interessant. Però ahir em vaig perdre en un dels meus racons preferits i vaig trobar aquests:

3 CONTES DE CARNAVAL, Joan de Déu Prats, Publicacions de l'Abadia de Montserrat (2008) –> Per Carnestoltes tots remenem armaris, reutilitzem disfresses, fem cosir a la mare… amb l'objectiu de trobar una disfressa original. Els protagonistes d'aquestes tres històries també es volen disfressar per Carnestoltes.

El Senyor Prudenci que es disfressa de semàfor i crea un caos en el trànsit; un home eixalebrat que en el seu poble va vestit d'una manera molt estranya; l'Hug que es disfressa de pirata i surt al carrer on es troba un personatges disfressat de manera estrambòtica, amb antenes, escames i… Les disfresses són sorpresa, no? Doncs més val que no en diguem res més.

EL REI CARNESTOLTES, Núria Font, Editorial Cruïlla (2004) –> Qui no coneix al Rei Carnestoltes? Aquest és un conte amb poc text i senzilll per als més petits i unes il·lustracions vistoses i divertides sobre aquest personatge.

EL REI CARNESTOLTES I LA VELLA QUARESMA, Núria Figueras, Editorial La Galera (2003) –> En un poble ni gran ni petit, ni lleig ni bonic; hi vivien dos veïns que es feien la vida impossible. Quan un dormia, l'altre cantava; quan un netejava, l'altra embrutava. Eren els personatges més diferents de la Terra. Un sempre estava de broma i en canvi l'altre…

Un conte fantàstic per divertir als més petits, amb unes il·lustracions ben llampants i amb la qualitat que acostuma a acompanyar als clàssics de la Galera.

EL SOMNI DE LES MÀSCARES, Marta Rivera Ferrer, Editorial Brosquil –> Aquest és, si més no, un conte molt estrany. Màscares que neixen en el firmament i prenen vida per baixar a la Terra i conèixer als homes. Recorren el món fins que els troben i descobreixen que ells posseeixen una magnífica qualitat que ningú més té.

Un conte realment estrany però molt colorista i atraient. Una curiositat!

Fins aviat!



Comentaris

Deixa la teva opinió