Qualsevol es pot anomenar professor?

26 Juliol 2008
0

Hola a tots i totes!

Avui us vull parlar d'un tema que em resulta força surrealista, i és la total impunitat en que es fa servir el terme professor per referir-se a qualsevol persona… Crec que sovint s'empra malament, i no cal anar gaire lluny per trobar un exemple.

Més lluny de parlar d'un programa com OT, que no és el que ens ocupa, vull parlar d'una actitud que no em va semblar adequada. El que s'anomena professor Manu Guix, va dir obertament que no volia que guanyés qui havia guanyat i que preferia que guanyessin qualsevol dels altres dos finalistes.

Primer de tot, tú com a professor o mestre, tens la obligació de tractar a tots els teus alumnes per igual. Evidentment que tens dret a tenir la teva pròpia opinió sobre els teus alumnes, però el que no pots fer és dir-ho públicament.

Oi, que jo no vaig i dic en una reunió de pares que "aquest nen no m'agrada, es porta fatal, em cau millor aquest altre". No estaria bé, no? No seria raonable ni ètic.

I un bon mestre no pot emetre judicis de valor sobre els seus gustos entorn els seus alumnes. I sinó que no es consideri ni professor, ni mestre, ni res de tot això.

Així que siusplau, fem-nos mirar l'ús que fem de la paraula professor o mestre, que hi ha que ho som de debò i ens sentim indignats davant de l'ús que se'n fa en alguns mitjans.

Fins aviat! 

 Comentaris

Deixa la teva opinió