El Trompeta recomana… CONTES DE DITS

5 Setembre 2008
0

Hola a tots i totes!

Avui us porto un tema molt especial, que espero que us captivi tant com a mi, conte en els que els seus protagonistes són els dits de la mà. Normalment una mà de nen. Els voleu conèixer amb mi? La veritat, no tenen desperdici.

CINC DITETS, Nadja, Editorial Corimbo (2002) –> Hi havia una vegada cinc ditets. El primer, el polze va anar a comprar, l'índex va fer el dinar i els altres tres… Un conte per a nens molt petitons, de 0 a 3 anys, amb unes il·lustracions dolces, i una història senzilla però entranyable.

DE PETIT CADA ANY ÉS UN DIT, Montse Ganes i Imapla, Editorial Thule (2007) –> Un conte amb un títol molt encertat i qamb el que crec que tots hi estem d'acord. Quan els infants són petits i encara no saben comptar, els pares s'entesten en fer-lis senyalar amb els dits la seva edat. I més o menys, aquesta història parteix d'aquesta idea. Tot comença en la mà d'una nena que està a punt de celebrar el seu quart aniversari, la nena no pot dormir perquè els seus dits discuteixen per com indicar el nombre quatre.

Fins ara aixecaven l'índex, el cor i l'anular. Ara un dels altres dos que queden s'haurà de quedar sol mentre la resta s'aixequen. A qui li tocarà? Un tema senzill que reflexa les inquietuds d'una nena preocupada per els amistats, per ser justa i per intentar que tothom estigui content.

Les il·lustracions són divertides i originals, sobre un fons blau turquesa, i una mà blanca succeeix l'acció. Us deixo un petit tast.

Fins aviat!

 



Comentaris

Deixa la teva opinió