El Trompeta recomana… CONTES DE VIATGES

26 Juny 2009
0

Viatjar, a qui no li agrada? Qui no ho fa sovint en el seu propi imaginari? Qui no ha somiat mai en arribar a la lluna? Viatges impossibles… Viatjar és sempre sinònim d’aventura, descobriments, novetats i en certa manera màgia. I tot això i molt més és el que ens porten els contes de fantàstic viatges que us porto avui. Comencem:

DE VUELTA A CASA, Oliver Jeffers, Editorial Fondo de Cultura Económico (2008) –> Vet aquí una vegada que un nen va agafar el seu avió i va començar a volar i volar i volar. Va volar tan i tan amunt que va arribar fins a la lluna. Des d’allà dalt, tot es veia immens, però resulta que s’hi va quedar atrapat, ja que el seu avió s’havia espatllat. Com s’ho faria per tornar a casa? El més curiós de tot és que no era l’únic que s’havia quedat atrapat a la lluna…

fg8762

Un molt bon conte amb unes il·lustracions molt boniques del mateix autor. En la seva web he pogut trobar esbossos de com va crear aquest conte i els seus personatges, així com algunes de les il·lustracions definitives.

01020304050607

EL GRAN VIAJE, Anna Castagnoli, Il·l. Gabriel Pacheco, OQO EDitora (gener del 2009) –> Un nen s’imagina que un dia emprendrà un viatge amb un vaixell que pugui flotar per mars i oceans, volar pel cel, anar per la terra i per sota el mar com ho fan els submarins. Un nen que emprèn un viatge fantàstic on recorrerà països en guerra, ajudarà a animals en perill… i acabarà tornant com un autèntic heroi.

granviaje

Un viatge molt poètic que ens acosta perles com aquesta:

“Tomaré el timón,
escrutaré el horizonte como un buen marinero,
saludaré con un silbido a los delfines
y escucharé el silencio
cuando los delfines desaparezcan detrás de las olas”

Les il·lustracions són molt especials i rares, perquè enganyar-nos, un pèl grises i fosques; però l’il·Lustrador transmet alguna cosa especial, no sé ben bé què, que el fa diferent.

gabrielpacheco01gabrielpacheco02gabrielpacheco03gabrielpacheco04

LA CARA OCULTA DE ( L’ARRIBADA DE L’HOME A) LA LLUNA, Lluís Llort (Lewis York), Il·L. Roger Olmos, Editorial Beascoa (2009) –> Un conte que ens parla sobre si va ser real o no l’arribada de l’home a la lluna. En clau d’humor i força divertit, ens acosta una sèrie de successos que van succeir abans, durant i després de la conquesta lunar. Va ser real o va ser un invent nord-americà?

portada-lluna-blog

És divertit i està pensat per a nens grandets que siguin capaços d’entendre amb humor tot el que se’ns explica, a la vegada en Roger Olmos, que és molt bo, ens porta una il·lustracions al·lucinants, tot i que aquesta vegada hi ha algunes que no m’agraden gaire o em fan certa angúnia. Però la de la gosseta és molt divertida. Felicitats Roger!

lluna-6-7-bloglluna-14-15-bloglluna-30-31-blog-copiaportadilla-lunablog

ELVIS, Thaï – Marc, Rebecca Dautremer, Editorial Edelvives (2009) –> L’Elvis és una història d’un nen que neix en una família pobre de mitjans del segle XX dels Estats Units. Un nen que té un especial talent amb la guitarra, quan els seus pares ho descobreixen, li regalen una guitarra. El noi agafa la guitarra i se’n va a Las Vegas per trobar el seu lloc en el món. Buscant fama i fortuna se n’adona que potser el que li fa falta és una altra cosa…

9782013914550

Una vegada més una excel·lent obra de la Rebecca Dautremer amb il·lustracions que parlen soles.

cadillac

EL VIATGE DEL SENYOR COC, Jo Lodge, Editorial Baula (2009) –>El senyor Coc comença un viatge apassionant. Ell i els seus amics aniran amb avió, vaixell, cotxe, submarí… Una història senzilla i divertida per a nens petitons amb pestanyes i pop-up.

Les il·lustracions són molt coloristes, vives i amb línies molt gruixudes, amb un protagonista cocodril que ja ha protagonitzat altres històries.

0340960035Comentaris

Deixa la teva opinió