VALSET

29 Novembre 2010
0

“Nin rondinaire, petit dictador,
sempre trencant-me la son
ratolinet rinxolet i rumbós
em fas somriure amb el cor.

Em vaig prometre no fer-te cançons
per no semblar carrincló,
però no comptava amb la teva cara
de nen consentit embafat de petons.

Sempre emprenyant-me quan vols
tros de baldufa, sucret esponjós
m’has transformat en badoc

Em vaig prometre no caure en el joc
de fer de pare ofenós
però quan t’arrambes, aquí a la falda
fas que em desfaci i oblidi la resta del món.

M’has de prometre que un dia d’agost
abraçat a un altre cos
mort de vergonya, diguis amb conya
que una vegada ton pare et va fer un valset dolç”.

VALSET, Lluís Gavaldà, Il·l. Xavier Salomó, Editorial La Galera (2010) –> És impossible començar aquest post d’una altra manera que no sigui aquesta, i és que quan dos dels grans de l’àmbit de la música i la il·lustració infantil en català s’uneixen per fer un projecte comú, és impossible que el resultat no sigui fantàstic. El meu bon amic Xavier Salomó ha il·lustrat la que per mi és una de les millors cançons de Els Pets: Valset. Una cançó tendre i dolça dedicada al seu menut. Una cançó que és molt especial i que descriu perfectament com es sent un pare quan té el seu primer fill. Cançó amb el que qualsevol pare s’hi pot identificar, i aquesta vegada s’ha fet conte.

Un conte il·lustrat amb l’estil sempre dolç d’en Xavier. El conte inclou un Cd on en Gavaldà ha grabat una versió acústica de la cançó, pensada expressament per el conte. Un d’aquells contes que ja tinc ganes de regalar a un petit o petita que està en camí. I és que per mi, resulta impossible no enamorar-se’n. Segur que ho entendreu si com jo sou uns enamorats de Els Pets i d’en Xavier Salomó.

Espero haver-vos transmès, a través d’aquest post la meva passió i admiració per aquests dos grans genis. El resultat és fantàstic, us en deixo algunes il·lustracions.Comentaris

Deixa la teva opinió