Roser Capdevila dóna la seva obra a la Biblioteca de Catalunya

26 Gener 2011
0

Qui no coneix el nom de Roser Capdevila? Qui no coneix l’Anna, la Teresa i l’Helena? I si us parlo de les Tres Bessones? Tots sabem el que són Les Tres Bessones i el que signifiquen pels nens d’avui i el que fa uns quants anys que ho érem. Les hem vist de totes les maneres, en conte, col·lant-se a les històries dels contes clàssics de sempre, a la televisió, de nadons, de més grandetes…

I és que la Roser Capdevila va crear uns personatges fantàstics, traduïts a un munt de llengües, exportats mundialment, i ha rebut per tot plegat i molt més un munt de premis. És per això, en voluntat d’agraïment, i amb ganes de que la seva obra no marxi del nostre país quan ella no hi sigui, que ha decidit donar la seva obra a la Biblioteca de Catalunya. Un total de 3.500 il·lustracions originals, i dibuixos tots en paper, que fan que el llegat de la seva obra es quedi a Catalunya.

Aquesta notícia, em fa especial il·lusió, perquè jo he estat, com molts altres nens de Catalunya, una nena que va créixer amb els contes de les Tres Bessones, i que es passava estones ben llargues buscant els tres ratolinets a cada plana del conte, ratolinets que a vegades estaven entre la Blancaneus, amagats a les barbes d’en Barbablava, o intentant que la Vetanfocs no els escombrés amb la seva escombra. Gràcies Roser per aquest regal, que una vegada més ens fas a tots els nens i nenes catalans!Comentaris

Deixa la teva opinió