El Trompeta recomana… POP UP'S (II)

22 Juliol 2011
0

Els contes pop up’s, amb grans desplegables, efectes, moviment, tridimensionalitat, són autèntiques obres d’enginyeria pensades per als més menuts. Per tal de cridar l’atenció dels nens, fer-los somiar i enamorar-se d’històries en volum. Sempre he pensat que els pop up’s no són contes amb bones històries, i en ells hi predominen els efectes i els volums. Tot i així, conforme passen els anys, valoro una mica més la dificultat de crear aquesta mena d’històries, i em fascinen cada vegada més tècnicament Avui dos contes molt bonics, amb històries senzilles i divertides pensades per als més menuts.

LA MIREIA I EL DETECTIU GUATSON. LA CAPSA DELS TRESORS, Jordi Cervera, Il·l. Sebastià Serra, Editorial Combel (2011) –> Aquest és un conte peculiar, un conte de misteri i recerca en forma de pop-up. El cas es presenta complicat, la Mireia, una nena de 4 anys ha perdut la seva capsa dels tresors. El conill Guatson l’ajudarà en la seva recerca, buscaran per tota la casa amb molta paciència i constància.

Aquest és un dels pop-ups catalans amb més detalls i una presència més impactant dels que s’han fet darrerament. I es que a les nostres contrades estem descobrint el món del pop-up i estem demostrant que els catalans també podem fer bons productes en aquest àmbit.

 

EL SENYOR COC FA ESPORT, Jo Lodge, Editorial Baula (2011) –> El Senyor coc és un simpàtic cocodril verd amb molts amics que ja us he presentat anteriorment. Aquesta vegada, se’n va fer esport amb els seus amics: córrer, nedar, jugar a tennis… Podrà aconseguir alguna medalla? Els protagonistes d’aquest conte es belluguen i mouen en cada pàgina, i el lector pot estirar algunes de les pestanyes i fer bellugar al senyor Coc i els seus amics.

Colorista i divertit, un pop-up ben bonic.Comentaris

Deixa la teva opinió