Theodor Kittelsen, l'artista dels Trolls

28 Juliol 2011
0

Theodor Kittelsen (1857-1914) és recordat avui dia, tant per noruecs com per foranis com un dels il·lustradors més destacat de contes de fades noruecs, i com l’artista que hi ha darrera de moltes de les més famoses pintures de Trolls en la recopilació feta per Asbjorsen i Moe dels Contes de Fades Noruecs.

Segur que moltes de les il·lustracions de Trolls que hagueu vist o trobat són seves, i és que tot i no ser reconegut en la seva època, amb els anys, la seva obra s’ha convertit en una de les més riques i cèlebres entorn els contes de fades noruecs i els Trolls. Kittelsen no era només il·lustrador, sinó que també fou autor de contes de fades, faules, anècdotes, acudits… Un gran satíric de la societat en la que vivia, i mai va veure cap de les seves il·lustracions impreses en paper.

Kittelsen no tenia només la peculiaritat de ser capaç de plasmar els Trolls més terrorífics, sinó que els integrava en l’atmòsfera encantada de la pròpia naturalesa noruega. Treballava amb blancs i negres als laterals, i escales de grisos al centre, fent del seu estil un estil únic en tot el país.

Un incomprès de la seva època, que actualment ha esdevingut tot un referent pel que fa a la il·lustració dels Trolls.Comentaris

Deixa la teva opinió