Explica'm… TROLL

21 Agost 2011
0

TROLL, VVAA, Il·l.E. Kittelsen, Editorial Cappelen Damm –> Ja coneixeu tots la meva debilitat per la literatura oral d’arreu del món, i era inevitable anar a Noruega i no portar-me cap a casa un conte de Trolls. És d’aquest conte, del qual n’estic extraient alguns fragments en les històries que us estic portant aquests dies. Evidentment, em vaig portar un conte en Noruec, però el que avui us porto és en castellà. Es tracta d’un petit homenatge a aquests éssers mitològics, en format de recull de Trolls o històries on apareixen Trolls acompanyats de les il·lustracions del gran Theodor Kittelsen.

Al principi hi podeu trobar un petit escrit on ens parla del Trolls com a ésser de la mitologia escandinava, i al final un repàs a la vida i obra de Kittelsen, també conegut com l’il·lustrador dels Trolls.

Les històries que hi podem trobar són contes de fades Noruecs, sobretot els més característics i un munt de contes i històries on apareixen els Trolls com a antagonistes. Cal destacar però que no es tracta d’històries senceres, sinó de fragments dels propis contes, il·lustrats tots ells amb una imatge. Es tracta d’un total de 23 fragments que ens permetran endinsar-nos una mica més en la descoberta d’aquests personatges.

Una petita i bonica mostra dels contes de fades noruecs més característics.Comentaris

Deixa la teva opinió