The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

21 Març 2012
0

Avui us porto un curt d’animació fantàstic, preciós i sorprenent. Es tracta d’un film de 15 minuts creat l’any 2011 i dirigit per William Joyce i Brandon Oldenburg, i produïda pels estudis Moonbot. Un curt que en aquesta passada edició dels Óscars va guanyar el guardó al Millor Curtmetratge d’Animació, i m’he posat a veure’l i m’ha semblat poc més que fascinant, sorprenent, deliciós…

La història ens explica com Morris Lessmore es troba al balcó de casa escribint les seves memòries, quan de sobte es veu atrapat enmig d’un tornado que l’arrossega ben lluny, mentre ell s’aferra desesperadament al seu llibre.

Quan tot ha passat, el seu món està devastat, tot ha perdut el seu color i s’ha tornat blanc i negre. I el seu estimat llibre ha perdut tot el text que hi havia a les seves pàgines. Està totalment en blanc. Recull el seu llibre, i comença a caminar pels voltants de la zona on es troba, quan de sobte veu un grup de llibres voladors que estan subjectats per una fina cinta que porta una bonica noia que té el poder de volar. La noia envia cap a baix un dels seus contes, el d’en Humpty Dumpty, i a partir d’aquell moment tot en la vida d’en Morris comença a canviar…

I no us n’explico més perquè considero que aquest film és una autèntica delícia que cal que veieu amb els vostres propis ulls, 15 minuts d’una història d’amor cap als llibres i la lectura.

El protagonista està inspirat en l’actor de cinema mut Buster Keaton, i l’escena del tornado s’inspira en el mític clàssic El Mag d’Oz, i també en la devastadora catàstrofe de l’Huracà Katrina. Però inspiracions a part, només us demano una coseta, seieu davant del vostre ordenador, prepareu-vos un cafè o un bon “colacao” i dediqueu 15 minuts del vostre valuós temps en mirar-vos-el. Crec que no us defraudarà.



Comentaris

Deixa la teva opinió