El Trompeta a Món Llibre 2012

14 Abril 2012
0

Avui he tingut el gust i el plaer de poder acostar-m’hi una estoneta a passejar per Món Llibre, i és que m’encanta anar-hi a descobrir nous contes, activitats i joves il·lustradors, i és que sens dubte és una fira preciosa que aquest any ha tingut diversos espais que m’han enlluernat especialment.

He anat aquest matí, i és que el temps d’aquest cap de setmana es presentava força inestable i he pensat: “millor que hi vagis com abans millor”, no fos cas que ens enganxés un aiguat.

Doncs bé, no us parlaré dels espais de què consta Món Llibre, i és que ja us en vaig parlar en l’article de l’altre dia. Avui us vull parlar de la meva experiència en aquesta bonica fira.

M’he enamorat de l’espai organitzat per la Companyia El Burro dels jocs: el Titellarium. El Titellarium són una sèrie de petits escenaris dels contes clàssics, com ara: els Tres porquets, Alí Baba i els 40 lladres, El peixet d’Or, en Patufet… Un munt de clàssics, i un escenari i titelles per a cadascun d’ells. Titelles que tothom que si acostés podia tocar i agafar tot jugant a ser el llop de la Caputxeta, o un dels óssos de la Rïnxols d’Or. Tot plegat perfectament escenografiat. Unes escenografies precioses que m’ha encantat poder descobrir. En les fotografies que posaré al final de l’article podreu veure ben bé de què es tracta i entendreu millor.

Com sempre l’espai destinat als Joves il·lustradors de La Llotja és un dels imprescindibles per mi, i és que ja sabeu que adoro la feina dels il·lustradors, i poder conèixer nous talents sempre és fascinant. Aquest any el nivell m’ha semblat molt alt, i he descobert joves promeses de les que espero que ben aviat en pugui sentir a parlar, com ho és en César Samaniego, la Gemma Capdevila, la Carla Serrat, Eudald Palma, Laia Doménech o la Mònica Estrada entre altres. Alguns d’aquests joves rondaven per allà i ens miraven inquiets i expectants com feiem fotos i tafanejàvem les seves obres, a l’espera, suposo, de sentir algun bon comentari.

També m’ha encantat l’espai de La Ciutat dels Llibres. Sempre és l’espai cobert més gran de la fira, és on estan tots els contes de totes les editorials, les seves principals novetats, i on avui he pogut veure com en Gusti i l’Alba Marina Rivera estaven pintant amb animals i plantes l’espai o castell destinat a la Casa Amèrica Catalunya, dos grans il·lustradors sud-americans residents a Barcelona i que han exportat el seu art a les nostres terres. L’espai de la Ciutat dels Llibres és una ciutat-biblioteca feta de cases de cartró. Un espai fantàstic per mirar i remirar contes i més contes.

Ja per acabar, destacar que enguany l’il·lustrador internacional convidat és Benjamin Lacombe, i podeu trobar a la venta tots els seus contes, i alguns dels seus títols publicats a França, el seu país d’origen. Sens dubte un il·lustrador que em fascina i que és tot un honor que pugui visitar el Món Llibre d’enguany.

I ara, ja no us explico gaire més, el darrer que us dic és que demà encara hi sou a temps per anar-hi, i que us deixo una petita mostra de les fotografies que hi he pogut fer.



Comentaris

Deixa la teva opinió