PETR HORÁČEK

7 Agost 2012
0

Petr Horáček va néixer a Praga (Txecoslovàquia) un 30 de Juny de 1967. Es va criar al seu país, va tenir una infància molt feliç i amb 15 anys va entrar a estudiar a un l?Institut d’Art de Praga, allà va establir les bases del que més endavant seria el seu estil.

Va treballar un parell d’anys a una agència de disseny i publicitat, i després va continuar la seva formació. Durant 6 anys va treballar dia i nit dibuixant del matí fins al vespre. I va ser a mentre estudiava quan l’any 1989 coneixeria a la seva dona per la que es traslladaria finalment a viure a Anglaterra el 1994 de manera permanent. Es va casar, va tenir dos filles, i va ser quan es va convertir en pare quan va començar a recollir els seus fruits com a il·lustrador, i va poder publicar el seu primer àlbum il·lusrat.

I des d’aleshores, un munt de títols i un munt d’èxits.

Pel que fa al seu estil com a il·lustrador, us puc dir que és un estil que sembla força infantil, fet amb tècniques tradicionals: llapis de colors, ceres… Sempre dona la sensació de que està fet a mà, i suposo que en certa manera això és part del seu encant. Amb aquest il·lustrador també m’ha passat com amb altres que dóna la sensació que te’ls vas trobant amb els anys, que les seves obres et van sorprenent i que amb el pas del temps veus també la seva evolució com a il·lustrador. El darrer conte amb el que m’he trobat és un recentment publicat a les nostres contrades, un de dos cuquets que s’enamoren, una bonica i senzilla història.

És per tot plegat, que avui m’ha agradat que el coneguéssiu una mica més.



Comentaris

Deixa la teva opinió