El Trompeta recomana… CONTES DE CULTURA POPULAR

10 Agost 2012
0

L’estiu és sens dubte època per excel·lència de Festes Majors als pobles, viles i ciutats de les nostres contrades, èpoques son les tradicions de cada indret es reviuen en forma de cercavila, correfoc i tota mena de representacions culturals. És per això que en tot aquest fantàstic ambient de festa us porto un parell de contes ideals per aquestes dates. Els contes d’avui ens parlen de com van néixer les Festes més populars de les nostres contrades, així com dels gegants i capgrossos com a part important de la nostra tradició.

GEGANTS I CAPGROSSOS, Elena Ferro, Il·l. Subi, Col·lecció Els Contes del Follet, Editorial Baula (2012) –> El Follet de les Festes és el narrador d’aquesta col·lecció de contes, que ens explica una costum o una tradició, inclou les lletres de cançons relacionades amb la temàtica del conte,  i fa una explicació d’aquesta tradició més exhaustiva per als grans o els petits que en volen saber més.

Aquest conte descobreix com va ser que els gegants i els capgrossos es van convertir en personatges que animen les nostres festes i causen sorpresa entre els més menuts que miren embadalits com ballen aquells enormes gegants davant dels seus ulls.

Un conte com sempre preciós, ben documentat i amb les fantàstiques il·lustracions d’en Subi.

QUE COMENCI LA FESTA!, Marta Luna, Il·l. Víctor Escandell, Editorial La Galera (Març 2012) –> “Per què per Sant Medir les colles llancen caramels als nens? Qui és la patrona dels músics? Quin és, segons la tradició, el dia dels enamorats a Catalunya? Celebrem festes populars durant tot l’any, i de vegades la manera de celebrar-les és una mica estranya (fent ballar un ou, menjant castanyes, portant a beneir els animals o saltant per damunt d’una foguera). Aquest llibre explica com van néixer aquestes festes i com se celebren.” Aquesta és la sinopsi d’un conte que pretén de manera divertida i amb unes vistoses il·lustracions, explicar-nos d’on provenen les nostres tradicions i festes populars.

És un conte un xic desordenat, però molt interessant pel que fa al seu contingut, si com a mi us agraden les Festes Populars d’aquesta país i en voleu saber una mica més.



Comentaris

Deixa la teva opinió