TOM SCHAMP

18 Juliol 2012
0

Nascut a Mortsel, a prop d’Antwerp, en una ciutat de poc més de 3000 habitants, va néixer l’il·lustrador Tom Schamp. Ben aviat els seus pares es van traslladar a Brussel·les, on va créixer, va estudiar i va desenvolupar la seva carrera com a autor i il·lustrador infantil. Va començar a publicar els seus primers treballs ja l’any 1997 i amb els anys, les seves il·lustracions es van enriquir d’una personalitat que avui dia el fan únic en el món de la il·lustració infantil.

En un inici tenia un estil que podríem catalogar coma més normal, per finalment desencadenar en un estil peculiar, diferent, colorista i ple de detalls estrambòtics. Les seves són il·lustracions que en un inici poden semblar caòtiques o desendreçades, però que en el fons estan plenes d’una gran riquesa i varietat de detalls. Amb ell mai tens la sensació de que quedin espais buits.

Una de les seves principals obres és la sèrie protagonitzada per en Otto, un gat que visita la ciutat, condueix o fins i tot va a la neu. A les nostres contrades hem pogut conèixer el primer títol de l’Otto però no la resta que s’han publicat, i jo com a bona amant de la literatura i la il·lustració infantil que em considero em vaig portar de Brussel·les un dels seus contes en neerlandès, una autèntica delícia!



Comentaris

Deixa la teva opinió